Företagsfilm

Nå ut till er målgrupp med hjälp av film

Företagsfilm

Få ut ert budskap med rörligt material

Ibland är det svårt att uttrycka sig tydligt med endast texter eller bilder för att nå ut till människor. Då kan film vara ett väsentligt alternativ att ta hjälp av istället, för att undvika missförstånd. Filmmaterial används i flera olika syften för att gynna företag. Det kan exempelvis användas för att förklara handhavandet av en produkt, presentera en ny produkt/tjänst. Eller helt enkelt visa upp företaget. Beroende på ändamål och budskap ser filmer olika ut. Vi på NG Media sätter ditt företag i fokus och hjälper er att ta fram en unik företagsfilm som passar just ert varumärke och behov. Materialet kan även användas vid andra marknadsföringstillfällen. Exempelvis på mässor eller som inlägg på sociala medier.

Hur görs en företagsfilm?

Till att börja med går vi tillsammans med kunden igenom syftet bakom filmen, vad som ska filmas, hur det ska filmas, var det ska publiceras samt övriga önskemål. Detta ger både oss och kunden en tydlig bild över hur slutprodukten kommer se ut. När all planering är klar bokar vi in filminspelning där vi samlar på oss allt nödvändigt material. Till detta använder vi oss av professionella kameror och utrustning, däribland filmkamera, drönare, actionkameror och gimbal.

När allt är färdigfilmat återstår sortering och redigering, som brukar vara den största delen i arbetet. Här använder vi oss främst av programmet Adobe Premiere Pro där vi gör allt från råklippning, färgkorrigering, ljudklippning, effekter, övergångar och eventuella texter. Vi har även tillgång till Epidemic Sound där man kan få tillgång till tusentals låtar och ljudeffekter att använda i kommersiellt syfte. Efter redigeringen görs ett första utkast, där kunden får se filmen och komma med feedback. Därefter görs justeringar och finslipningar innan den slutgiltiga filmen är framtagen.

Bild- och filmmaterial går även ofta hand i hand med webb då materialet bidrar estetiskt och ger besökaren en tydligare bild av företaget. Du kan läsa mer om hur vi arbetar med webb här.

Grundstenarna i vårt filmskapande

l

Planering

Vi börjar med att planera och gå igenom bland annat filmens syfte, budskap och struktur för att skapa en  tydlig bild för oss och kunden över hur slutprodukten ska se ut. Vi går även igenom vilken utrustning som kommer att behövas vid inspelningen.

Inspelning av film

När allt är färdigplanerat är det dags att börja spela in. Här använder vi oss av professionell kamerautrustning, däribland filmkamera, drönare, actionkameror, gimbal och lampor.  Vilken utrustning som behövs beror på filmens syfte, struktur och ändamål.

Redigering

När allt är färdigfilmat och klart återstår sortering och redigering, som brukar vara den största delen. Här arbetar vi främst i Adobe Premiere Pro där vi bland annat råklipper ljud och videor, färgkorrigerar och lägger till effekter. Vi har även tillgång till Epidemic Sound där det finns tusentals låtar och ljudeffekter att använda för kommersiellt syfte.

Några av våra tidigare filmprojekt

Intresserad? Kontakta oss!

13 + 15 =