+46 706964905

Frågor om Sociala Medier

Hur ökar man sin följarskara?

Sociala medier används flitigt av en stor del av befolkningen idag, vilket gör dem till utmärkta plattformar att marknadsföra sig på. Det finns därför saker man bör tänka på om man ska bygga upp en följarskara.

Det är viktigt att man så fort som möjligt bestämmer sig för ett tema att följa. Detta kan exempelvis vara en speciell färgkod eller ett filter som man försöker använda så mycket som möjligt. Detta gör att flödet får ett kontinuerligt utseende och följarna kopplar temat till företaget. Att kontinuerligt ladda upp innehåll är också viktigt för att få ett bra flyt och synas i flödet och öka engagemanget.

Vad kan man lägga upp för innehåll?

Ibland kan det vara svårt att komma på vad man som företag ska lägga ut på de sociala medierna. Men det finns massor av saker som är värda att ladda upp. Har det hänt något nytt på företaget skulle man kunna publicera något angående det. Det kan exempelvis vara att man anställt någon ny, har en ny produkt, eller ska ställa ut på en mässa. Har man inga nyheter kan man lägga upp lite information som är relevant för företaget, exempel affärsidé, ISO-certifieringar eller dylikt så att man konstant syns. Det kan även vara bra att lägga upp både vanliga foton men även grafiska inlägg för att få variation i flödet.