Guldkvällen 2020

Film

Under pandemin var läget oklart för föreningen Offensiva Laholm. Det stora eventet “Guldkvällen” och dess traditionella utförande var hotat av rådande pandemisituation. Hur skulle prisutdelningen till kommunens främsta företag genomföras, nu när själva galan i sig är betydligt svårare att genomföra?

Lösningen blev att lägga större tid på presentationen av årets nominerade. Istället för ett bildspel till alla sex kategorier med nomineringstext läst i bakgrunden, ville man göra en varsin film till varje nominerat företag med filmer över företaget och en kortare intervjusekvens.

Vi antog uppdraget och fick under tight deadline på under 2 veckor producera 18 nomineringsfilmer inför näringslivets årliga höjdpunkt.

GÅ VIDARE →

Arbetet

Vi bestämde oss för att ge varje film ungefär samma upplägg. Ett intro för själva Guldkvällen som även beskrev kategorin företaget var nominerade till samt övriga nominerade. Sen inleddes inslaget med drönarbilder över företagets utgångspunkt. 

Målet var sedan att spela in allt material under loppet av en vecka, men på grund av att vissa företag är svårare att boka in än andra tog det något längre tid, vilket även ledde till en mängd övertid över helgen.

Resultatet

Trots att det blev vårt mest stressiga projekt någonsin, är vi väldigt nöjda med resultatet. Att få åka ut och träffa alla företag, samt vara med och göra en såpass stor filmproduktion blev i slutändan en väldigt lärorik och bra upplevelse för företaget. Nästa år hoppas vi även att Guldkvällen kan genomföras på vanligt vis!

Läs mer om Guldkvällen på deras egna hemsida.

Film

En kort introduktionsfilm på 1,5-2 minuter till varje nominerat företag / profil.