+46 706964905

Västkustägg

Din lokala äggleverantör

 

 

Kontakta ossButik

Din lokala äggleverantör

Vi säljer och levererar frigående och ekologiska ägg längs hela västkusten. Varje vecka paketerar vi cirka 2,5 miljoner ägg. Västkustägg är delägare i Stjärnägg. Våra äggproducenter har sina gårdar längsmed västkusten så äggen behöver inte åka runt i onödan utan de produceras, levereras och konsumeras längs västkusten.

En del av Stjärnägg

Västkustägg är en del av Stjärnägg. Stjärnägg AB bildades år 2002 under devisen ”lokala äggleverantörer i samverkan.” Vi insåg att vi skapar de bästa förutsättningarna för en hög kvalitet på äggen och en hållbar produktion genom att arbeta tillsammans. Vi levererar färska ägg från ett nittiotal certifierade bönder till butiker och restauranger över hela landet.

Läs mer om Stjärnägg på www.stjarnagg.se

Vi kan stolt presentera

Ägg i minuten

%

Närproducerat

Gårdar

Mer än bara en ägg

Ägg är ett fantastiskt livsmedel. Det innehåller nästan allt vi behöver för att växa och må bra. Dessutom är ägget hållbart, klimatvänligt och så användbart att det knappt går att räkna upp alla sätt du kan äta det på. Att producera ägg är en konst, som kräver kunskap och koll på detaljerna i alla led från höna till leverans.

100% Förnybar energi

Cirka 30 % av vår energiförbrukning kommer från våra solceller. Det innebär att solen driver hela vår packmaskin. Resterande el är 100 % förnybar energi.