Webb

Vi hjälper företag att skapa en ny hemsida eller underhålla den befintliga för öka tillgängligheten för kunder.

Webbutveckling

Kreativ, funktionell och stilren hemsida

Webbplats, hemsida, sajt, kärt barn har många namn. En stor del av befolkningen är ute på internet dagligen, vilket gör det viktigt att företag finns tillgängliga online. Hemsidor används för att tillhandahålla information, sälja produkter och mycket mer. På NG Media sätter vi kundens företag i fokus när vi utformar en ny webb. Vi tar hänsyn till kundens syfte, målgrupp, grafiska profil och önskemål. Detta för att skapa en webb som speglar företaget rätt på bästa sätt.

När kundens skräddarsydda webb är redo för lansering hjälper vi till att  föra över webbplatsen till en befintlig företagsdomän med hosting. Om kunden saknar domän och hosting har vi ett samarbete med WekuData i Laholm som hjälper till att hitta en lösning som passar kundens efterfrågan. När domän och hosting är uppsatt lämnas hemsidan över till kunden. Vi har valt att främst använda oss av WordPress och Divi Builder när vi bygger hemsidor då det underlättar för kundens framtida ändringar. Vi erbjuder även serviceavtal där vi på en månadsbasis hjälper till att underhålla kundens webb.

Bild- och filmmaterial är också en viktig del av en hemsida. Både estetiskt, men även för att ge besökaren en tydligare bild av företaget och dess erbjudanden. Vi erbjuder därmed bild och rörligt material för att göra hemsidan mer interaktiv och intressant. Till detta använder vi oss av professionell kamerautrustning där vi kan filma med filmkamera, drönare och actionkameror. Här kan du läsa mer.

Grundstenarna i vårt arbete med webb

WordPress

När vi bygger våra hemsidor använder vi oss av  WordPress. WordPress är en av världens mest använda CMS:er (Content Managment System). Man kan se det som ett verktyg som ger en möjlighet bygga och redigera webbplatser med kod. Med tiotusentals tillägg kan man enkelt och tidseffektivt skapa webbplatser med unika och interaktiva funktioner för alla sorters behov och ändamål. Oavsett om ditt företag är ute efter en enkel onepage eller en webbshop med tusentals artiklar.

Page Builders

Vi använder nästan alltid oss av Page Builders när vi bygger hemsidor i WordPress. Page Builders är tillägg som förenklar byggandet av webben och gör att mindre kodning behöves. Detta gör det enklare för kunden att vid senare tillfällen göra ändringar på egen hand. Vi använder oss främst av Divi Builder när vi bygger hemsidor, men vi sitter på kunskap att redigera med de flesta Page Builders. Hos befintliga kunder använder vi även Elementor, Cornerstone och Oxygen.

Webbshop

När en kund önskar att sälja produkter online via en egen webbutik på hemsidan använder vi oss av WooCommerce. WooCommerce är ett plug-in utvecklat för WordPress som gör det enklare att hantera försäljning online. Här kan vi sätta upp olika betalningsmetoder som exempelvis Klarna, Swish, Apple Pay och Google Pay, beroende på vad som passar företagets kundbehov bäst.

Användbara tillägg för webb

U

SEO

SEO står för Search Engine Optimization och innebär att man optimerar hemsidan så att den enklare ska kunna hittas organiskt på Google. Detta gör man genom att analysera och lägga till ord och beskrivningar som kopplas till företaget och målgruppen. Vissa företag har idag knappt sökmotorsoptimerat deras hemsida överhuvudtaget, vilket i vissa fall kan leda till att hemsidan inte ens dyker upp när man söker efter företagets varumärke och produkter.

Google Ads

En annan hjälpsam del till att driva in mer trafik till hemsidan är genom att annonsera på Google. Med Google Ads syns företaget och hemsidan mer på internet genom text-, bild- eller videoannonser. Det vanligaste är att använda sig av sökannonser på Google, vilket innebär att hemsidan dyker upp när man gör sökningar på Google innehållande specifika sökord, som företaget kan välja ut. Ni kan läsa mer om Google Ads och hur vi arbetar med det här.

Mailchimp

Att göra mailutskick kan också vara ett bra sätt att driva in trafik till hemsidan. Mailchimp är ett bra verktyg där man kan designa E-post som sedan skickas ut till företagets kunder. Här kan man skriva om relevanta erbjudanden eller nyheter som länkas till företagets hemsida. Genom Mailchimp kan man nå ut till både befintliga och nya kunder genom att exempelvis följa upp efter ett köp har gjorts.